Lekkerland zet stap in non-food retail

Opening van het eerste Bauhaus Café in Groningen

14. oktober 2015

Convenience Groothandel Lekkerland Nederland B.V. heeft onlangs een belangrijke stap gezet op het gebied van foodservice binnen non-food retail. De van origine Zwitserse retailorganisatie Bauhaus, een Europese keten van bouwcentra en doe-het-zelf zaken, heeft haar eerste vestiging geopend in Groningen. Het Bauhaus Café, een luxe lunchroom die plaats biedt aan zo’n 30 gasten, is tot stand gekomen met de ondersteuning en advies van Lekkerland. Daarnaast is Lekkerland leverancier van alle foodproducten bij Bauhaus.

Matthieu Moons, directeur van Bauhaus Nederland: “Wij hebben veel vertrouwen in de toegevoegde waarde van Lekkerland op het gebied van foodservice concepten. De begeleiding, advisering en optimale logistiek van Lekkerland is bepalend geweest voor dit mooie resultaat.”

Verkoopdirecteur van Lekkerland Hans Oberg voegt daaraan toe: “Het Bauhaus Café volgt de trend dat consumenten steeds minder in traditionele kanalen denken en overal een kwalitatief goed foodservice-aanbod verwachten. Het is de strategie van Lekkerland om partner te zijn van alle winkelformules die gemakkelijke foodservice consumptie bieden. Wij zijn daarom ook zeer verheugd over de samenwerking met Bauhaus.”

Het Bauhaus Café biedt een uitgebreid assortiment van diverse koffievarianten, luxe broodjes, verse sappen en diverse snacks zoals de ‘Bauhaus Burger’. Bauhaus wil het aantal vestigingen in Nederland de komende jaren flink gaan uitbreiden.

Bekijk hier diverse foto's van het Bauhaus Café.

Over Bauhaus
Bauhaus is een uit Zwitserland afkomstige retailorganisatie met bouwcentra en doe-het-zelf zaken in heel Europa. Bauhaus biedt een groot assortiment kwaliteitsproducten voor aantrekkelijke prijzen, een hoog serviceniveau en is de specialist voor werkplaats, huis en tuin. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke factor in de organisatie. Bauhaus heeft begin september de eerste winkel in Nederland geopend van 20.000m2 aan de Bornholmstraat te Groningen.

Over Lekkerland
Lekkerland Nederland B.V. geldt in Nederland als ‘The Convenience Company’ bij uitstek en voert een zeer breed assortiment food- en nonfood, rookwaren, vers en diepvries, waarbij convenience centraal staat. Bovendien biedt Lekkerland verschillende shop- en promotieprogramma’s en heeft daarnaast diverse on-the-go foodservice formules ontwikkeld zoals het verse broodjes concept Punto Panino en koffiemodule Piacetto. Lekkerland beschikt over een fijnmazig en professioneel distributienetwerk dat garant staat voor snelle en correcte leveringen aan 8.800 klanten. Lekkerland Nederland B.V. maakt onderdeel uit van het Duitse Lekkerland AG & Co. KG. met vestigingen in 6 Europese landen. Met 725 medewerkers realiseerde de groothandel in 2014 een omzet van 2,2 miljard euro.

Uw contactpersoon


040-264 44 00

Lekkerland Nederland B.V.
Ekkersrijt 7601
5692 HR Son, Nederland

Selecteren Afdrukken Exporteren