Michael Hoffmann draagt de positie van Chief Executive Officer over aan Patrick Steppe

30. augustus 2016

Na vijf jaar te hebben gewerkt als Chief Executive Officer (CEO) van de Lekkerland Groep, heeft Michael Hoffmann om persoonlijke redenen besloten de onderneming te verlaten. Patrick Steppe, die vanaf eind 2012 op bestuursniveau verantwoordelijk was voor de verkoopdivisie, zal de positie van CEO met onmiddellijke ingang overnemen.

Onder het leiderschap van Michael Hoffmann heeft de onderneming haar bedrijfsstrategie voor de lange termijn “Convenience 2020” ontwikkeld. Daarnaast zijn er stappen gemaakt met het daaruit voortvloeiende heroriëntatieproces. Hierdoor heeft Lekkerland de afgelopen jaren een aantal belangrijke mijlpalen weten te bereiken in haar ontwikkeling tot allround aanbieder van full-serviceproducten en concepten. Dit blijkt onder meer uit het positieve financiële resultaat.

“De Raad van Commissarissen en de aandeelhouders van Lekkerland betreuren het besluit van Michael Hoffmann zeer”, aldus Lorenz Bresser, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lekkerland: “Maar we respecteren uiteraard zijn besluit en wij willen Michael Hoffmann bedanken voor het werk dat hij de afgelopen vijf jaar met zo veel succes heeft verricht.”

Patrick Steppe werkt al 16 jaar bij Lekkerland en heeft daarbij verschillende functies vervuld. “Wij zijn verheugd dat we in Patrick Steppe een uitstekende leider hebben kunnen vinden voor deze positie. Hij vertegenwoordigt de strategische richting van de onderneming en zal de reeds ingezette koers dan ook voortzetten”, aldus Lorenz Bresser.

Net als voorheen, wordt de 49-jarige nieuwe CEO ondersteund door Chief Financial Officer Dr. Edgar Lange (CFO) en Chief Supply Chain Officer Kay Schiebur (CSCO).

CV Patrick Steppe (CEO)

Patrick Steppe (geboren in 1967) is met ingang van eind augustus 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur van Lekkerland AG & Co. KG. In de functie van Chief Executive Officer (CEO) is hij verantwoordelijk voor verkoop en marketing, category management van alle productgroepen, strategie, bedrijfsontwikkeling, human resources (HR) en communicatie. Tevens gaat hij over het beheer van alle nationale ondernemingen in de Lekkerland Groep.

Patrick Steppe is van origine Belg en heeft in Antwerpen marketing en distributie gestudeerd. Daarna heeft hij diverse verkoopfuncties verricht voor Impex Benelux en MoTip, twee bedrijven in de auto-industrie. In 2000 stapte Patrick Steppe over naar de Lekkerland Groep, waar hij begon als Sales Director van Conway België. In 2006 nam hij de positie van Vice President Sales bij Lekkerland Nederland over.

In 2011 verhuisde Patrick Steppe naar Lekkerland AG & Co. KG, waar hij ging werken als Senior Vice President Sales en Marketing. Een jaar later, in 2012, werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de Lekkerland Groep. Bij de RvB was hij verantwoordelijk voor verkoop en marketing.

Profiel van de Lekkerland Groep

Lekkerland AG & Co. KG is een internationale partner voor alle retailformules waarmee mensen op een aangename wijze onderweg consumpties kunnen kopen. Daarbij gaat het onder meer om winkels op tankstations, kiosken, buurtwinkels, fastfoodketens, tabakswinkels, levensmiddelenzaken, drankwinkels, warenhuizen, bakkers en kantines. Klanten met in totaal ruim 90.000 verkooppunten in zes Europese landen vertrouwen op het ruime productaanbod van Lekkerland, de flexibele logistiek en de diensten op maat. Lekkerland levert tabaksproducten, snacks voor onderweg, non-foodproducten, dranken, e-vouchers, cadeaukaarten en nog veel meer. Over het boekjaar 2015 bedroeg de totale verkoop EUR 12,5 miljard.

Uw contactpersoon

Janine Hoffe

Janine Hoffe
+49 2234 1821-184
+49 2234 1821-121
janine.hoffe(at)lekkerland.com

Lekkerland Deutschland Gmbh & Co. KG
Europaallee 57
50226 Frechen

Selecteren Afdrukken Exporteren