De eerste zonnestralen prikken door de wolken heen: de lente is in aantocht! Stiekem blikken we alvast vooruit op een stralende zomer, waarin de consument snakt naar een verkoelend ijsje... Tijd om je voor te bereiden op het aankomende ijsseizoen! We laten je graag kennismaken met alle spraakmakende en smakelijke innovaties voor dit jaar. We hopen je hiermee een aanzet te kunnen geven voor een succesvolle opening van het ijsseizoen 2024.

Voor ieders portemonnee wat wils

De Nederlandse consument heeft de afgelopen jaren geleerd om bewuste keuzes te maken doordat hij geraakt is in zijn of haar portemonnee. Toch blijven die kleine (impuls) geluksmomenten een groot goed voor de on-the-go consument. Daarom zijn we blij dat het ook voor 2024 weer gelukt is om in samenwerking met onze partners een mooi en verrassend assortiment samen te stellen waarbij enkele toppers zelfs voor maximaal 1 euro aangeboden kunnen worden! Zo is er voor iedere portemonnee wat te kiezen!

Exclusieve toppers voor het out-of-home kanaal

Ondanks de bewustere keuzes voor impuls aankopen zoekt de consument toch (h)erkenning in vertrouwde merken. Ook dit jaar is het weer mogelijk om klanten te verwennen en te verrassen met ijs-varianten van gerenommeerde A-merken die uniek én exclusief voor het Out-of-Home kanaal beschikbaar zullen zijn. Zo komt Cornetto met een overheerlijke innovatie Cornetto Soft Stracciatella Karamel en heeft OLA een Jungle Party Panda op de markt gebracht volgens de 'verantwoord gemaakt voor kinderen' principes, met de populaire smaak van vanille en chocolade ijs!

Focus op duurzaamheid

In het kader van “een betere wereld begint bij jezelf” zoeken we samen met onze partners naar verantwoordere keuzes op het gebied van ijsassortiment. Dit enerzijds op het vlak van verpakkingen, maar ook op het gebied van ingrediënten.

Zo worden de cacaobonen van alle Magnums duurzaam verbouwd en zijn ze Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast is het romige vanille-Ijs gemaakt van vanillebonen afkomstig uit Madagaskar, en zijn de amandelen van de Magnum Almond duurzaam verbouwd.

Wist je dat...?

...de plek waar je de vriezer plaatst veel invloed heeft op het energieverbruik?
Plaats de vriezer niet buiten in de zon, niet dichtbij een warmtebron of in een warme ruimte. Plaats de vriezer ook niet onder een airconditioning of vlakbij een deur.

... je het energieverbruik van de vriezer kun je verlagen door ervoor te zorgen dat de vriezer altijd gevuld is voor het aantal vakken dat beschikbaar is?
Dit is beter voor de luchtcirculatie.

...het wetenschappelijk is bewezen dat ijs je blij maakt?
Lekker veel ijs eten dus!

Bewust genieten

Hoewel het consumeren van ijs gelijk staat aan een geluksmomentje, is de hedendaagse generatie consumenten ook zeer bewust bezig met gezondheid en het milieu. In het verlengde van de jaren geleden ingezette tendens bevat ons assortiment ook dit jaar een uitgebreid scala aan vegan ijsjes. Een heerlijk voorbeeld hiervan is de Solero Bosbes Kokos! Naast het feit dat dit ijs volledig vegan is, bevat deze ook slechts 92 calorieën!

Tips voor een aantrekkelijke vriezer

Zorg dat de vriezer in het zicht staat, bijvoorbeeld direct bij de ingang of in de looproute naar de kassa.

  1. Juiste temperatuur
    Stel de vriezer in op de juiste temperatuur, maximaal -18 graden.
  2. Voorkom ijsvorming
    Houd de vriezer altijd gesloten.
  3. Houd de vriezer goed gevuld
    Vul de mandjes tot de rode laadlijn. Boven de rode laadlijn smelt het ijs te snel.

Opstart seizoen

Het juiste assortiment voor het juiste moment biedt een belangrijke basis voor een succesvol ijsseizoen. Het is cruciaal om een goede balans te zoeken tussen de verscheidene trends waarbij vooral genieten centraal staat maar ook gezondheid en milieu niet uit het oog verloren worden.