Assortiment
Wij helpen u ondernemen

Nu de eerste tekenen van een zonnig voorjaar zich voorzichtig aandienen, is de voorbereiding voor het nieuwe ijsseizoen al in volle gang. Wat zijn de ijstrends & tips van 2022? Met een goede voorbereiding zorgt u voor een succesvolle opening van het ijsseizoen 2022.

Toegevoegde waarde van A-merken

Nog meer dan voorheen voelt de consument zich, als gevolg van de Covid-19 pandemie, veiliger en prettiger bij verpakt ijs van een merk dat men kent. Bijkomstig hieraan is dat men zich bij impulsaankopen graag identificeert met vertrouwde, sterke A-merken. 70% van de consumenten kiest bij impulsaankopen voor A-merken vanwege het vertrouwen in voedselveiligheid.

Bewust genieten

De hedendaagse consument ziet genieten en verwennerij met ijs als een vorm van vrijheid. Dit heeft de afgelopen jaren geleid tot een verhoogde ijsconsumptie, zowel in-home als out-of-home. Het aantal ijsverkooppunten is in 2 jaar tijd gestegen met maar liefst 30%! Kortom, ijs blijft een kansrijke en groeiende productcategorie.

Tip: Voeg eens een bijzondere smaak of product toe aan uw assortiment. Experimenteer met smaken, zodat de klant verrast wordt in het aanbod.

Focus op milieu en gezondheid

Hoewel het consumeren van ijs gelijk staat aan een moment van genieten, is de hedendaagse consument bewust bezig met zijn gezondheid en het milieu. Een ijsje eten hoeft tenslotte niet onverantwoord te zijn.

De bewustere consument heeft sinds enkele jaren genoeg keuze op het vlak van lager in suiker & vega(n). Lekkerland heeft verschillende ijsjes in haar assortiment met minder suiker én in een duurzame verpakking.

Tip: Help uw klanten om een bewuste keuze te maken door op de menukaart aanvullende informatie te geven over suiker, calorieën en vegan-opties.

Voor elk budget

Als gevolg van de Covid-19 pandemie is de consument bewuster geworden van zijn uitgaven. Gelukkig is er binnen het assortiment van Lekkerland genoeg te kiezen en voor ieders portemonnee een betaalbaar assortiment beschikbaar.

Het geluksmoment bij de consumptie van ijs speelt een belangrijke rol. Door unieke, en exclusieve innovaties aan het assortiment toe te voegen, speelt u hier op in.

DE 5 TIPS NAAR 10% MEER OMZET!

1. Kies het juiste formaat ijskaart of maak uw eigen gepersonaliseerde ijskaart.

2. Plaats uw vriezer in het zicht.

3. Maak gebruik van de verkoopondersteunende materialen van Lekkerland.

4. Kies het juiste assortiment gebaseerd op het aantal vakken in uw vriezer.

5. Zorg voor een gevulde, aantrekkelijke en goed onderhouden vriezer.

Opstart Seizoen

Heeft u fysieke klanten in uw shop die een ijsje kopen of heeft u een groot aandeel in bezorging? Het afstemmen van het juiste assortiment op uw doelgroep is essentieel voor een succesvol ijsseizoen. Bij het samenstellen van het assortiment is het van belang om een goede balans te vinden tussen de verschillende trends, genieten, het moment van consumptie en gezondheid en milieu.