Op het moment oogt het buiten meer herfst en winter en lijkt een prachtig voorjaar nog ver weg…maar toch is de voorbereiding voor het ijsseizoen alweer in volle gang! Wat zijn de ijstrends en tips voor 2023? Met een goede voorbereiding zorgt u voor een succesvolle opening van het ijsseizoen 2023.

Voor elk budget

Ondanks de prachtige zomer van 2022 heeft het afgelopen jaar wederom de nodige uitdagingen met zich meegebracht in allerlei opzichten. Hierdoor is de consument in veel gevallen nog bewuster dan voorheen van zijn portemonnee. Het is ons in samenwerking met onze partners toch ook dit jaar weer gelukt om voor ieder budget een mooi en verrassend assortiment samen te stellen waarbij enkele toppers zelfs voor maximaal 1 euro aangeboden kunnen worden!

A-merken

Daar waar in onzekere tijden de consument zichzelf wil blijven verwennen en kleine geluksmomentjes zoekt, doet hij dit het liefste met merken die hij (her)kent. Ook dit jaar is het weer mogelijk om klanten te verwennen en te verrassen met ijsvarianten van gerenommeerde A-merken die uniek én exclusief voor het Out-of-Home kanaal beschikbaar zijn.

Bewust genieten

Hoewel het consumeren van ijs gelijk staat aan een moment van genieten, is de hedendaagse consument ook bewust bezig met zijn gezondheid en het milieu. Waar de consument in andere productcategorieën al enige tijd ruimschoots de keuze heeft uit een breed scala aan producten die plantaardig zijn, komt ook in de categorie ijs deze tendens steeds meer naar boven. Denk hierbij aan vegan varianten of ijsjes met minder calorieën. Al jaren ligt hier de focus op bij onze partners zonder concessies te hoeven doen aan de heerlijke smaak!

Focus op milieu

Op het gebied van verpakkingen worden steeds verdere stappen gezet om onze planeet te ontzien. Zo worden diverse ijsjes waar mogelijk al voorzien van verpakkingen die biologisch afbreekbaar zijn of van gerecyclede materialen worden gemaakt. Daarnaast kunt u zelf een grote bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling op het gebied van ijs: vanuit een van onze partners wordt de mogelijkheid geboden om de apparatuur te kopen. De nieuwe generatie vriezers is nog milieuvriendelijker en dragen bij aan een duurzamer beleid.

Opstart Seizoen

Het juiste assortiment voor het juiste moment biedt een belangrijke basis voor een succesvol ijsseizoen. Het is cruciaal om een goede balans te zoeken tussen de verscheidene trends waarbij vooral genieten centraal staat maar ook gezondheid en milieu niet uit het oog verloren worden.