Lekkerland Nieuws
Wij helpen u ondernemen

Lekkerland en petrolpartners samen klaar voor de tankshop van de toekomst

20. January 2021

Vanaf begin januari 2021 mag Lekkerland maar liefst vier nieuwe petrolpartners verwelkomen. Die samenwerking betekent een verdiepingsslag richting de toekomst van dat kanaal. Lekkerland legt een focus op de ontwikkeling van totaaloplossingen en -concepten binnen de wereld van petrol, om de petrolmarkt van morgen te ontwikkelen en vorm te geven: de tankshops aantrekkelijker en nóg succesvoller maken en de klantbeleving vergroten.

Direct retail data als brug met de consument

“Om onszelf en onze petrolpartners voor te bereiden op de toekomst, bekijken we ontwikkelingen vanuit een datagedreven perspectief.” Freek van Beek, Algemeen Directeur, ligt toe wat Lekkerlands plannen zijn voor het petrolkanaal.

“Naast analyse van kassadata speelt digitalisering een grote rol bij de ondersteuning van zowel het aankoopproces van de consument als de bedrijfsvoering van de ondernemer. Neem bijvoorbeeld de data die we halen uit bestelzuilen in de winkel of online, het analyseren van de looproute die de consument neemt om zo de effectiviteit van promoties te meten, of slimme checkout-ontwikkelingen. Uit die direct retail data halen we kansen die de petrolhouders gerichte oplossingen bieden en uiteindelijk een hoger rendement opleveren”, vertelt Van Beek.

Van totaalconcepten naar totaalgemak

Ondersteuning op de winkelvloer maakt het voor ondernemers mogelijk om het meeste uit hun shop te halen. Lekkerland zorgt van spacemanagement tot promotiesprogramma’s, van hardware tot training. De ondernemer kan zich zo concentreren op het runnen van zijn shop.

Dankzij store checks en modulaire oplossingen biedt Lekkerland een pakket op maat voor elk type shop: groot, klein, bemand of onbemand. Van Beek: “We zien de verschuiving van traditionele tankstations naar onbemande tankshops. In onze toekomstplannen voor onbemande shops vullen we niet alleen de winkelschappen, maar houden we alles nauwlettend in de gaten: van voorraadadministratie tot promotierapportages. Een service die in het teken staat van gemak voor de ondernemer.”

Het perfecte moment voor samenwerking

“Eind vorig jaar waren we al bezig met de nieuwste verbeteringen in onze petroloplossingen, optimalisering van concepten als Lekker Op Weg en Punto Gusto”, vertelt Ronald Weevers, Sales Manager. “Daarmee konden we vlot om de tafel met de nieuwe petrolpartners.”

Het sterke ondernemerschap van deze partnerpartijen en de vragen en behoeften die daarbij komen kijken, sluiten naadloos aan op Lekkerlands diensten. “Sinds jaar en dag is Lekkerland thuis in de petrolwereld, dus we kennen het type klant, kennen het assortiment en kunnen vanuit onze expertise snel schakelen. We doen waar we heel goed in zijn, met een duidelijke blik op de toekomst.”

De essentie van de nieuwe partnerschappen

Het uitwisselen van specialistische kennis en het delen van ervaringen in de petrolmarkt zijn van groot belang voor een krachtige samenwerking. De visie van zowel Lekkerland als de nieuwe partners kent vele raakvlakken, wat zorgt voor een sterke, professionele relatie.

Specialist in retailoplossingen

Speciaal voor petrol-ondernemers heeft Lekkerland Nederland een nieuwe werkmaatschappij opgericht: Convenience Retail Solutions (CRS). CRS heeft als primair doel de petrol branche relevanter, winstgevender en toekomstbestendig te maken.

Convenience Retail Solutions

Als specialist in retailoplossingen ondersteunen wij onze klanten bij de ontwikkeling van shopconcepten en oplossingen voor bemande én onbemande tanklocaties. Hiermee spelen wij in op de behoeften van de hedendaagse consument die hogere eisen stelt aan winkelbeleving en assortiment.

Dit realiseren we enerzijds met onbemande shopoplossingen zoals vending torens en 24/7 kiosken en anderzijds met innovatieve digitale oplossingen, vers-concepten en uitgekiende schappenplannen voor (non-)food en tabak op bemande tanklocaties. Deze CRS-gerelateerde diensten herkent u aan het CRS-logo.

In het CRS-team komen retailervaring, productkennis en innovatiekracht bij elkaar. Hierbij biedt Lekkerland haar klanten het beste uit twee werelden: groothandel Lekkerland als betrouwbare leverancier van een relevant assortiment en CRS als retailspecialist voor ondernemers in Petrol.

Meer informatie: www.convenienceretailsolutions.nl

Met deze petrolpartners werkt Lekkerland samen