Efficiënt en duurzaam
Koploper in slimme stadsdistributie

Efficiënt en duurzaam
Koploper in slimme stadsdistributie

Onderweg naar zero-emissie

Logistiek is een essentieel onderdeel van Lekkerland waar we ons 24/7 mee bezighouden. Om energieverbruik, CO2-uitstoot en onze footprint te minimaliseren, verduurzamen we elk magazijn- en transportproces. Elke kilometer telt bij de weg naar zero-emissie. Dat betekent dat we veel verder kijken dan alternatieve brandstoffen. We richten onze magazijnen slim in, onderzoeken nieuwe technologieën voor het wagenpark van de toekomst en bedenken oplossingen om elke rit zo efficiënt mogelijk te maken.

Koploper 3 Lean&Green-sterren

Vanuit ons fijnmazige distributienetwerk opereren we in de leveringsvorm die aansluit bij de behoefte en locatie van de ondernemer.
Met onze flexibele transportoplossingen zijn we zo efficiënt en duurzaam mogelijk onderweg en bieden we een antwoord op de vraag naar slimme stadsdistributie.

Niet voor niets waren wij in 2018 één van de eerste zes bedrijven in Nederland met 3 Lean&Green-sterren!
Als koploper effenen wij de weg richting zero emissie en leveren wij een bijdrage aan de Factor 6 klimaatdoelstelling voor de logistiek.

Lees er meer over: Lekkerland koploper met 3e Lean & Green-ster

Intelligent Cooling System

Steeds meer vrachtwagens van Lekkerland zijn voorzien van het unieke en duurzame Intelligent Cooling System (ICS). Dit koelsysteem is door Lekkerland ontwikkeld en zorgt ervoor dat de temperatuur van de te leveren producten te allen tijde op peil blijft

Zo’n 50% van de Lekkerland vrachtwagens zijn uitgerust met het ICS, vanaf 2014 wordt dit systeem standaard ingebouwd. Het ICS koelt de verschillende vrachtwagencompartimenten volledig automatisch. Wanneer er bij het laden en lossen deuren open zijn weet het ICS dat er in dat compartiment tijdelijk niet gekoeld mag worden. Op deze manier wordt er een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaard.

Lees er meer over: Lekkerland vrachtwagens voorzien van Intelligent Cooling System

Een duurzaam initiatief ‘Retourlogistiek’

Bij Lekkerland gaat duurzame logistiek verder dan CO2-reductie. In samenwerking met NS is er op het treinstation in Boxtel een pilot gestart om te onderzoeken hoe interessant retourlogistiek kan zijn voor vergelijkbare stations.

Retourlogistiek kan bijdragen aan een circulaire bedrijfsvoering.

Lees er meer over: Een duurzaam initiatief

Zongekoeld

We beschikken over bestelauto’s die zijn voorzien van zonnepanelen.
Bekijk hier de reportage van RTL Transportwereld: RTL Transportwereld over de zongekoelde bestelauto’s.

Drie temperatuurzones

onze vrachtwagens beschikken over 3 verschillende temperatuurzones, om ongekoelde, verse gekoelde (tot +7*C) en diepvriesproducten (tot -20*C) tegelijk te kunnen transporteren.
Zo combineren we uw bestellingen, sparen we ritten uit en ontzien we het milieu.

Last mile

Omdat er in steeds meer stadscentra alleen maar elektrische vervoersmiddelen mogen leveren, kiezen we voor last-mile city distributie. Onze intensieve samenwerking met City Hub (transfer shipment points) zorgt ervoor dat leveringen altijd en overal mogelijk én duurzaam zijn. Voor veel leveringen in de binnenstad wordt bijvoorbeeld gekozen voor bakfietsen.

Bij levering aan onze klanten nemen we ook de retourvracht mee naar onze distributiecentra . Een efficiënte vorm van logistiek die ook zorgt voor een verlaging van foodmiles en minder CO2-uitstoot.

De toekomst van uw zaak.
Alles om u succesvoller te laten zijn.

Dit kan je ook interesseren: