Samen onderweg naar duurzaamheid.

Samen onderweg naar duurzaamheid.

Samen onderweg naar duurzaamheid

Duurzaamheid draait bij Lekkerland om veel meer dan alleen logistiek. Het is een drijfveer die leeft in alles wat we doen. We houden ons voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen, vertalen deze naar slimme oplossingen en blijven ons duurzaamheidsbeleid uitbreiden. Om elk proces in onze keten efficiënter en innovatiever te maken. Voor onszelf én voor onze partners. Zo bouwen we samen aan een sterke, duurzame relatie en helpen onze initiatieven hen om bewuster, groener en succesvoller te ondernemen.

Lekkerland werkt met een kwaliteitsmanagementsysteem voor milieubeheer volgens de ISO 14001 norm.
Momenteel beschikken wij over certificering volgens de actuele ISO 14001:2015 norm.
Zo kunnen we onze prestaties op het gebied van milieu beheersen en verbeteren.

Onze pijlers

Environment

Social

Governance

Onderweg naar zero-emissie

Logistiek is een essentieel onderdeel van Lekkerland waar we ons 24/7 mee bezighouden. Om energieverbruik, CO2-uitstoot en onze footprint te minimaliseren, verduurzamen we elk magazijn- en transportproces. Elke kilometer telt bij de weg naar zero-emissie. Dat betekent dat we veel verder kijken dan alternatieve brandstoffen. We richten onze magazijnen slim in, onderzoeken nieuwe technologieën voor het wagenpark van de toekomst en bedenken oplossingen om elke rit zo efficiënt mogelijk te maken.

Bewust omgaan met elk product

Hoge kwaliteit producten op de juiste locatie en op het juiste moment leveren, is onze standaard. Maar onze productverantwoordelijkheid stopt niet bij het leveren van een bestelling. We staan voor transparantie en denken actief mee met onze leveranciers en klanten. Bijvoorbeeld over hoe we voedselverspilling kunnen voorkomen en verpakkingsmaterialen kunnen retourneren, hergebruiken en recyclen. We bieden zelfs circulaire oplossingen voor diverse afvalstromen, zodat deze een nieuwe bestemming krijgen.

Hart voor onze Lekkerlanders

Alles wat we bij Lekkerland doen, staat in het teken van ‘your most convenient partner’ zijn. Het is onze mentaliteit, drijfveer en cultuur. Om de perfecte partner te zijn voor onze klanten, is het belangrijk dat onze eigen Lekkerlanders lekker kunnen werken. Daarom coachen, sturen en motiveren we ze, en staan we klaar op ieder moment dat we iets voor ze kunnen betekenen. Goed werkgeverschap is ook meedenken over duurzaam woon-werkverkeer, gezondheid en doorgroeimogelijkheden. Zo investeren we in onze Lekkerlanders, blijven we met elkaar verbonden en bouwen we aan een duurzame werkrelatie.

Midden in de maatschappij

Lekkerland is onderdeel van de maatschappij. Dat houdt in dat we ons niet alleen verantwoordelijk voelen voor wat binnen onze keten gebeurt. We dragen ook ons steentje bij op maatschappelijk gebied, dankzij duurzame samenwerkingen en initiatieven. We steunen goede doelen, helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en denken mee in het organiseren van sympathieke acties. Zo staat Lekkerland midden in de maatschappij en maken we samen het verschil.

Dit kan je ook interesseren: