Midden in de maatschappij

Midden in de maatschappij

Midden in de maatschappij

Lekkerland is onderdeel van de maatschappij. Dat houdt in dat we ons niet alleen verantwoordelijk voelen voor wat binnen onze keten gebeurt. We dragen ook ons steentje bij op maatschappelijk gebied, dankzij duurzame samenwerkingen en initiatieven. We steunen goede doelen, helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en denken mee in het organiseren van sympathieke acties. Zo staat Lekkerland midden in de maatschappij en maken we samen het verschil.

donaties 2.0

Donaties aan maatschappelijke organisaties

Wij streven ernaar om voedselverspilling te voorkomen. Daarom werken wij samen met diverse maatschappelijke organisaties en instellingen om producten die om wat voor reden dan ook overblijven, te schenken. Zo doneren wij onder meer aan Voedselbank Nederland en delen we bijvoorbeeld niet-bezorgde sampleboxen uit bij zorginstellingen. Onze producten komen altijd goed terecht.

Sociale werkplek bieden

Wij helpen en begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kijken we bijvoorbeeld samen met jongeren, die een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking hebben, naar een passende werkplek en functie die aansluit op hun behoefte en interesse. Voor Lekkerland stellen zij onder meer noviteitenboxen samen en zorgen ze er als magazijnmedewerker voor dat dozen op de juiste route terechtkomen.

Spontane en sympathieke acties

In samenwerking met Stichting Chryson bezorgden wij ruim 3.400 boeketten aan zorgmedewerkers als blijk van waardering voor hun harde werk tijdens de coronacrisis. Vanaf de bloemenveiling in Naaldwijk verdeelden onze Lekkerland-chauffeurs de boeketten chrysanten over meer dan 100 adressen. In de zongekoelde busjes van Lekkerland konden de bloemen namelijk onder perfecte omstandigheden worden vervoerd. Een sympathieke actie waarbij we door middel van ons logistieke netwerk een lach op de gezichten van het GGD-personeel hebben bezorgd.

Meer over duurzaamheid en onze pijlers

Dit kan je ook interesseren: