De nieuwe wereld
van E-smoke

De nieuwe wereld
van E-smoke

2019,
een belangrijk jaar voor elektronisch roken.

De verwachting is dat een groot deel van de huidige rokers zal kiezen voor elektronische alternatieven. Ondernemers en consument zijn zoekende naar goede oplossingen. Lekkerland komt met een visie, inclusief schappenplan en producten, voor retailers en de grote groep rokers die nog willen overstappen.

In de afgelopen jaren zijn er al veel elektronische producten op de markt gekomen, maar de meeste zijn weer verdwenen. De producten waren van mindere kwaliteit en gaven consumenten onvoldoende voldoening. Belangrijke redenen voor Lekkerland om tot nu toe erg terughoudend te zijn. Daarbij komt dat de winkelier en de consument sturing misten; het aanbod is enorm en divers.

Eenvoudige onderverdeling

Lekkerland heeft nu een visie ontwikkeld, inclusief schappenplan en goede producten, om helderheid te scheppen, zowel naar winkeliers en hun personeel als naar de consumenten.
De visie van Lekkerland biedt iedere roker een beter alternatief. Beter als in de zin van goedkoper, minder geur en bijzondere smaken.

De alternatieven kunnen eenvoudig worden ondergebracht in drie verschillende producttypes:

  • Producten waarbij nicotine in een vloeibare vorm kan worden gedampt.
  • Producten waarbij echte tabak wordt verwarmd.
  • Kant en klare ‘pod-producten’.

Kwaliteit, gebruiksgemak of prijs?
De consument bepaalt zijn voorkeur

Binnen de alternatieven staan kwaliteit, gebruiksgemak en prijs centraal. De alternatieven zijn niet beter of slechter ten opzichte van elkaar. De consument bepaalt zelf wat zijn voorkeur heeft. Het is dan ook van belang dat de retailer zijn klanten daarin goed kan adviseren.
Lekkerland ondersteunt de retailers, zodat zij de juiste producten kunnen aanbieden. Denk hierbij aan een overzichtelijk schappenplan en goede producten die aansluiten bij de trends en behoeften.