Lekkerland Nieuws
Wij helpen u ondernemen

Puur/RTO: foodservice en aandacht voor de klant in bemande tankstation

16. March 2021

Met foodservice en concepten zijn de bemande tankshops van Coöperatie Rijnmond Tankstation Organisatie (Puur/RTO) voorgesorteerd op de toekomst: de veranderende functie van het tankstation maakt het tot een all-in bestemming voor de consument.
Puur/RTO kiest hiervoor voor een intensieve samenwerking met Lekkerland.
Dankzij de ruime kennis en ervaring van Lekkerland op het gebied van buitenshuis consumptie én het voortdurend inspelen op trends en ontwikkelingen in de petrolbranche, zijn zij de aangewezen partner voor Puur/RTO.

De kracht van Puur/RTO.

Erik Lagendijk, directeur van Lagendijk Brandstof en lid van coöperatie Puur/RTO vertelt wat Puur/RTO onderscheidt: “Alle aangesloten leden exploiteren bemande locaties langs provinciale wegen, in woonwijken of industriegebieden. Het zijn stuk voor stuk plekken met mogelijkheden om de shop tot prachtige bestemming te vormen. Gastvrijheid en persoonlijke betrokkenheid tussen personeel en consumenten staan daarom altijd hoog in het vaandel.”
Puur/RTO is sinds lange tijd thuis in foodservice, bijna alle tankstations zijn voorzien van een bakery. Lagendijk: “Een onderdeel waarin Lekkerland voor ons veel kan betekenen. De bakery-concepten van Lekkerland met modulaire oplossingen, zullen voor zowel kleine als grote locaties een ideale uitkomst bieden. Ook hun nadruk op iedere vorm van gemak en hospitality sluit naadloos bij ons aan”.

Nieuwe samenwerking, bewuste keus.

“Dat Lekkerland de laatste jaren zo gegroeid is in foodservice, maakte de keuze des te logischer”, geeft Lagendijk aan. “Dit was een van de vele raakvlakken die wij hadden. Met het oog op de toekomst zochten wij een sterke partner die onze bedrijfskoers snapt en vooral deelt. De strategische keuze van Lekkerland om sterker te focussen op het petrolkanaal, sprak ons enorm aan.”

Foodservice als keuze voor de toekomst.

Lagendijk snapt heel goed dat vooruitkijken ook betekent dat je als ondernemer keuzes moet maken. Vincent van Paassen, nationaal accountmanager bij Lekkerland Nederland, verwoordt dat: “Als eigenaar van een bemande tankshop maak je de afweging: ga ik voor een onbemande shop of ga ik voor een full-service tankstation?” Die afweging heeft onder meer te maken met de brandstoftransitie, die zal zorgen voor een verschuiving van de verblijftijd bij tankstations. Een langere verblijftijd zorgt weer voor een veranderende functie met nieuwe kansen voor het tankstation.

Lagendijk: “We gaan een nieuw hoofdstuk tegemoet. We zien straks laadpunten en tankstations bij elkaar komen tot een all-in bestemming. Een plek waar je als consument je tijd optimaal benut bij een tankshop. Terwijl je een keuze maakt uit het brede aanbod aan gezonde, verse en duurzame producten, maakt jouw auto zich klaar voor de volgende rit.”

Voor foodservice in het petrolkanaal creëert dat kansen. Daarom gelooft Lagendijk in de groeipotentie van Puur/RTO-locaties: “Uit ervaring weet ik dat de meerwaarde in foodservice zit. Daarom maakt dat een essentieel onderdeel uit van de Puur/RTO-formule. Onze leden zitten hierover allemaal op één lijn en laten zien hoe waardevol zorg en aandacht voor de consument zijn.”

Puur/RTO’s verwachtingen van Lekkerland.

Puur/RTO en Lekkerland geloven erin met slimme concepten en oplossingen te bouwen aan de tankshop van de toekomst.

Daarom neemt Puur/RTO deel aan het totaalconcept van Lekkerland: Lekker Op Weg (LOW). Lagendijk heeft hij het volste vertrouwen in de expertise van Lekkerland. “Alles klopt aan LOW, daarnaast is het actiematig ook aantrekkelijk. Het zal ons helpen om het schappenplan meer te optimaliseren en het assortiment beter aan te laten sluiten op de wensen van de consument.”

Meer info over Puur/RTO

Puur/RTO bestaat geheel uit zelfstandige ondernemers uit de benzinebranche die door samenwerking op inkoopgebied en kennisdeling continue bezig zijn met het verbeteren van inzichten en resultaten, voornamelijk op het gebied van de tankshop. Het werkgebied is gegroeid tot geheel Nederland en steeds meer zelfstandige ondernemers zien de noodzaak tot gezamenlijk inkopen en het delen van de toekomstvisie in een branche die aan de vooravond van een enorme transitie staat. Dit geldt zowel voor het voorterrein (energie) als de shop (wegvallen Tabakverkoop vanaf 2030). Enerzijds sluiten veel tankstations hun onrendabele shops en anderzijds vindt er een stevige upgrade plaats van de stations die bewust de tankshop open en rendabel willen houden. Doordat de RTO/Puur geheel uit zelfstandige ondernemers bestaat zijn er geen kosten voor overhead. Juist door het continue toenemen van schaalgrootte wordt en blijft de deelname aan de club steeds een beetje beter.

Met deze petrolpartners werkt Lekkerland samen