Lekkerland Nieuws

REWE Group en Lekkerland combineren hun expertise in Convenience

28. May 2019
onderwerpen: Lekkerland Nieuws

REWE Group en Lekkerland combineren hun expertise in Convenience

Frechen, 28 mei 2019 – De REWE Group en de Lekkerland Groep willen door een fusie van beide ondernemingen een nieuwe strategische divisie, “Convenience”, oprichten binnen de REWE Group. Om die reden koopt de REWE Group de Lekkerland Groep door overname van 100 procent van de aandelen in Lekkerland AG & Co. KG. Dit maakten de CEO van de REWE Group, Lionel Souque, en de CEO van Lekkerland AG & Co. KG, Patrick Steppe, vandaag bekend. Voor de geplande fusie van de ondernemingen is toestemming van de mededingingsautoriteiten vereist.

Groeiend belang van on-the-go consumptie

On-the-go consumptie is één van de takken in de levensmiddelenbranche met de grootste groeivooruitzichten. De expertise van REWE op het gebied van producten en category management en Lekkerlands logistieke efficiëntie en uitgebreide ervaring op het gebied van groothandel vullen elkaar optimaal aan. Zowel ondernemers als consumenten zullen er baat bij hebben dat de sterke punten van de REWE Group en de Lekkerland Groep worden samengevoegd.

Lionel Souque, CEO van de REWE Group, licht dit als volgt toe: “On-the-go consumptie behoort tot de belangrijkste trends binnen onze branche en zal in de toekomst een nog belangrijkere rol spelen, want niet alleen jongeren kopen steeds vaker maaltijden en snacks voor onderweg. Daarom hebben wij ons convenience-assortiment in de afgelopen jaren continu uitgebreid en kwalitatief verbeterd. De combinatie hiervan met de gespecialiseerde logistiek en de uitgebreide expertise op het gebied van groothandel en convenience van Lekkerland is een overtuigende succesformule voor de toekomst binnen een belangrijk segment van de levensmiddelenmarkt. Dat geldt voor Duitsland, maar ook voor de andere Europese landen waar Lekkerland actief is. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met onze nieuwe collega’s, die wij van harte welkom heten.”

Patrick Steppe, CEO van de Lekkerland AG & Co. KG zegt: “De ervaring en expertise van REWE en Lekkerland zijn grotendeels complementair en bieden voor beide partijen nieuwe perspectieven. Wij als groothandelaar en REWE met de expertise op het gebied van producten en detailhandel kunnen samen terugblikken op meer dan 150 jaar ervaring. We delen dezelfde passie en werken duidelijk met de volledige aandacht voor de klant en de consument.

Zowel onze klanten als de consumenten kunnen straks blijven rekenen op aantrekkelijke shopervaring en oplossingen op het gebied van on-the-go.”

De REWE Group en Lekkerland Groep maken geen details over het contract bekend.

Over de REWE Group

De coöperatieve REWE Group is een van de toonaangevende groepen voor food retail en toerisme in Duitsland en Europa. In 2018 behaalde de onderneming een totale omzet van meer dan 61 miljard euro. De in 1927 opgerichte REWE Group is met meer dan 360.000 werknemers vertegenwoordigd in 22 Europese landen.

De distributielijnen omvatten supermarkten en hypermarkten van de merken REWE, REWE CENTER en BILLA evenals MERKUR, de discounter PENNY en de bouwmarkten van toom. Daarnaast zijn er convenience-winkels (REWE To Go) en de e-commerce-activiteiten REWE Lieferservice en Zooroyal, Weinfreunde en de Kölner Weinkeller. Toeristische bedrijven onder de paraplu van de DER Touristik Group zijn de touroperators ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo en Exim Tours en meer dan 2.400 reisbureaus (bijv. DER Reisebüro, DERPART en samenwerkingspartners), de hotelmerken lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol en Playitas Resort en de direct-operator clevertours.com.