Lekkerland Nieuws

Uw nieuwe sterke partner: de Convenience divisie van de REWE Group

06. January 2020
onderwerpen: Lekkerland Nieuws

Uw nieuwe sterke partner: de Convenience divisie van de REWE Group

Son, 6 januari 2020 – Bij Lekkerland is het nieuwe jaar boeiend begonnen: op 1 januari 2020 hebben we de vorig jaar aangekondigde fusie met de REWE Group afgerond. Samen zijn wij nu uw nieuwe sterke partner: de Convenience divisie van de REWE Group.

Lekkerland en de REWE Group willen samen de on-the-go markt verder ontwikkelen en een nieuw aantrekkelijk aanbod voor klanten en consumenten creëren. Nu de fusie is voltooid, beginnen we met het uitwerken van gezamenlijke activiteiten en het benutten van mogelijke synergiën.

Wij blijven de betrouwbare specialist in on-the-go consumptie. Wij zullen er dag in dag uit alles aan blijven doen om onze klanten succesvoller te laten zijn. Onze visie is om ‘Your most convenient partner’ van onze klanten te zijn – de beste partner die ze zich kunnen wensen.

Over de REWE Group

De coöperatieve REWE Group is een van de toonaangevende groepen voor food retail en toerisme in Duitsland en Europa. In 2018 behaalde de onderneming een totale omzet van meer dan 61 miljard euro. De in 1927 opgerichte REWE Group is met meer dan 360.000 werknemers vertegenwoordigd in 22 Europese landen.

De distributielijnen omvatten supermarkten en hypermarkten van de merken REWE, REWE CENTER en BILLA evenals MERKUR, de discounter PENNY en de bouwmarkten van toom. Daarnaast zijn er convenience-winkels (REWE To Go) en de e-commerce-activiteiten REWE Lieferservice en Zooroyal, Weinfreunde en de Kölner Weinkeller. Toeristische bedrijven onder de paraplu van de DER Touristik Group zijn de touroperators ITS, Jahn Reisen, Dertour, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen, Kuoni, Helvetic Tours, Apollo en Exim Tours en meer dan 2.400 reisbureaus (bijv. DER Reisebüro, DERPART en samenwerkingspartners), de hotelmerken lti, Club Calimera, Cooee, PrimaSol en Playitas Resort en de direct-operator clevertours.com.

Over de Lekkerland Groep

Wij zijn de specialist voor on-the-go consumptie.
Lekkerland is de specialist voor on-the-go consumptie. We bieden innovatieve Retail oplossingen, logistieke diensten op maat en een relevant, breed assortiment in vijf Europese landen.
Wij doen er alles aan om onze klanten succesvoller te laten zijn.
Daarom gaat onze volledige aandacht naar de behoeften van onze klanten en van hun eindconsument. Onze visie is om “Your most convenient partner” voor onze klanten te zijn, de beste partner die ze zich kunnen wensen.
Lekkerland levert aan ruim 91.000 verkooppunten in vijf Europese landen. Ons uitgebreide assortiment in food en non-foodartikelen omvat de nieuwste merken en private labelproducten. Onze klanten zijn winkelformules die consumenten het gemak van consumptie onderweg bieden. Dit zijn onder meer benzinestations, kiosken, bakkerijen, voedingsretailers, fastfoodketens en tabak- en gemakzaken.
Lekkerland telt ongeveer 4.900 medewerkers in heel Europa.
De omzet van de groep bedroeg 12,4 miljard euro in het boekjaar 2018.