Logistiek partner

De convenience partner voor Coffee Fellows

12. January 2022
onderwerpen: Logistiek partner

De convenience partner aan de achterkant

On-the-go specialist en logistiek dienstverlener Lekkerland zorgt voor de bevoorrading van de winkels van Coffee Fellows in zowel Nederland als in Duitsland. “We werken al langere tijd samen met Coffee Fellows in Duitsland. Chiel is Master Franchiser voor Nederland en is bezig met het uitbouwen van het aantal Nederlandse vestigingen,” aldus Olaf Gockel, directeur Sales bij Lekkerland.

"Samen proberen we per locatie te kijken wat er nodig is,” vertelt Gockel. “We zorgen voor de achterkant, zodat de Coffee Fellows-vestiging de juiste producten in de juiste hoeveelheid, op de juiste temperaturen en in de juiste condities heeft. Vaak hebben we de sleutel en zorgen we dat de spullen al aanwezig zijn voordat de winkel open is.”

3T oplossing

Lekkerland richt zich op het convenience segment. "Onze kracht zit in het optimaliseren van de logistieke oplossing,” stelt Gockel. Als voorbeeld noemt hij de 3T oplossing. “Onze vrachtauto’s zijn onderverdeeld in drie compartimenten, zodat koelverse, bevroren en houdbare producten in één vracht kunnen worden geleverd, in plaats van in drie leveranties.” Een ander voorbeeld is het digitale trackingsysteem, zodat Coffee Fellows franchisenemers tot op de minuut exact weten hoe laat de chauffeur van Lekkerland voor de deur staat. “Ons doel is maximaal comfort.”

„Onze kracht zit in het optimaliseren van de logistieke oplossing“
Olaf Gockel, directeur Sales bij Lekkerland

Eigenwijs

Het van oorsprong Duitse Coffee Fellows heeft, sinds de opening van de eerste winkel in 1999, vanuit München Europa veroverd. Chiel Beckmann is in 2018 gestart als franchisenemer in Enschede. Het Duitse hoofdkantoor had het jaar ervoor al zelf een aantal winkels geopend in Nederland.

“De eerste jaren waren er operationele problemen qua aansturing vanuit Duitsland,” kijkt Beckmann terug. “Nederlanders zijn eigenwijs en het is ook niet altijd handig dat München 800 kilometer hier vandaan ligt. Daarom ben ik samen met Karel van Lange gestart als franchisegever in Nederland. Op dit moment hebben we al acht winkels in Nederland!”

„Lekkerland is een fijne partner“
Chiel Beckmann, Master Franchiser bij Coffee Fellows

Beckmann: “Naast hun eigen groothandel hebben ze een distributiefunctie voor onze private label producten. Ze zijn sterk in de supply chain, het makkelijk maken en inrichten van de goederenstromen. Lekkerland haalt de producten voor ons op in Duitsland en bij een aantal van onze winkels zetten ze de spullen uitgepakt en wel klaar in de vriezer en koelcel.'

Komende jaren

Coffee Fellows is een samenwerking aangegaan met AVIA en Achilles Brandstofmaatschappij voor de opening van nieuwe vestigingen bij de tankstations, vertelt Beckmann. “Het concept heeft een enorm marktpotentieel. Duitsland is een groot land, met een heel diverse populatie. Als je daar goed aanslaat, weet je dat je een brede doelgroep aanspreekt.

De kracht van het concept is samengevat in ons logo: ‘Feel at Home’. We hebben een uitgebreid koffieaanbod, een eigen bonenmelange afkomstig van onze eigen koffieplantage in Tanzania en fantastische bagels uit onze American bakery.”

Bron: Dit artikel is op 31 december 2021 gepubliceerd in de printeditie van het vakblad FRANCHISE+