Logistiek partner
Lekkerland Nieuws

Koning krijgt preview van Lekkerlands splinternieuwe e-Scania.

Foto gemaakt door Marcel J de Jong.

Koning Willem-Alexander bracht op 17 januari jl. een werkbezoek aan Port of Zwolle in Meppel. Port of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel en een fysiek knooppunt waar water, spoor en wegen samenkomen. Het werkbezoek stond in het teken van circulair ondernemen, economische ontwikkeling, bestuurlijke samenwerking en inspelen op veranderende vervoersstromen.  

De Koning bracht een bezoek aan meerdere bedrijven in Port of Zwolle, waaronder ook aan Scania in Meppel. Hier kreeg hij bij twee trucks, waaronder onze splinternieuwe E-scania toelichting op de rol van het bedrijf bij Port of Zwolle en op de ontwikkeling van vrachtwagens die o.a. op waterstof rijden. We zijn zeer vereerd dat tijdens dit koninklijk bezoek onze nieuwe e-Scania getoond is.

Lekkerland Nederland maakt zich klaar voor zero-emissie

Als medeondertekenaar van het convenant ‘Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek 2025’, onderzoekt Lekkerland Nederland nieuwe technologieën om steeds duurzamer te leveren. We maken gebruik van hubs aan de rand van de stad, doen onderzoek naar alternatieve brandstoffen en bedenken innovatieve concepten en oplossingen. Tal van manieren waarop we het wagenpark van de toekomst steeds beter kunnen vormgeven. Zo hebben we naast de e-Scania onlangs ook een Mercedes e-Actros aan onze vloot toegevoegd.

Bij ons momenteel nieuw te bouwen DC in Waddinxveen komt straks een hypermoderne laadvoorziening. Goed voor 10 vrachtwagens dat vervolgens in de toekomst nog modulair verder uit te breiden is.

Vanaf 2008 is Lekkerland Nederland begonnen met de introductie van elektrisch aangedreven transportkoelingen waarna er nog vele ontwikkelingen zijn gevolgd zoals multi-temperatuur distributie en verdere optimalisatie van de transportkoelingen. Zo kent Lekkerland Nederland al een lange geschiedenis in het optimaliseren van haar voertuigen en de inzet daarvan. De noodzakelijke transitie naar zero emissie is daarmee een logische volgende stap.

„Duurzaamheid draait bij Lekkerland om veel meer dan alleen logistiek. Het is een drijfveer die leeft in alles wat we doen. Voor onszelf, voor onze partners én onze planeet!“
John van den Berg, directeur Operations, Lekkerland Nederland

Samen onderweg naar duurzaamheid

“Duurzaamheid is een drijfveer die leeft in alles wat we doen,” aldus John van den Berg, directeur Operations, Lekkerland Nederland. “We houden ons voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen, vertalen deze naar slimme oplossingen en blijven ons duurzaamheidsbeleid continu verbeteren en uitbreiden, om zo elk proces in onze keten efficiënter en innovatiever te maken. Voor onszelf, voor onze partners én onze planeet! Zo bouwen we samen met onze partners aan sterke, duurzame relaties en helpen onze initiatieven hen om bewuster, groener en succesvoller te ondernemen.” Dat juist onze splinternieuwe e-Scania tijdens het koninklijk bezoek is getoond aan Zijne Majesteit is een erkenning in onze aanpak om één van de koplopers te zijn in duurzame logistiek. Daar we trots op zijn,” aldus John van den Berg.

Meer weten over het bezoek van de Koning aan Port of Zwolle? Lees hier het hele verslag van zijn werkbezoek.