Wij helpen u ondernemen
Duurzaamheid
Lekkerland Nieuws
Logistiek partner

Bevoorrading NS-retailformules op het station ook de komende jaren door Lekkerland

Ook in de komende jaren zullen NS-retailformules op het station zoals de Kiosk, de StationsHuiskamer, Julia’s en automaten bevoorraad worden door Lekkerland Nederland. In de nieuwe samenwerking die per 1 juli 2022 start, ligt de focus op verdere automatisering en verduurzaming.

Lekkerland en NS Retail werken al zo’n twintig jaar samen. Na een marktuitvraag door NS is Lekkerland wederom als beste kandidaat uit de bus gekomen.

Op 25 november 2021 werd de nieuwe samenwerking beklonken. V.l.n.r.: Lekkerland: Olaf Gockel, Freek van Beek, Jurgen Vos. NS Retail: Jet Boomgaardt, Anne-Maartje Ordelman, Daniëlle van Holst.

Automatisering

De vernieuwde samenwerking gaat gepaard met een nieuwe IT-inrichting. “Winkels ontvangen middels ons Delivery Tracking System informatie over wanneer hun order binnenkomt. De vernieuwde koppeling van systemen onderling zorgt ervoor dat belangrijke orderinformatie inzichtelijk wordt voor de winkels,” aldus Olaf Gockel, Directeur Sales van Lekkerland Nederland. “Met als uiteindelijke doel dat reizigers zo min mogelijk hoeven mis te grijpen in de winkel.”

Zero-emissie

Beide partijen willen ook stappen zetten om te komen tot zero-emissie vervoer. De Master Data Management tool van Lekkerland zorgt voor accurate en efficiënte ontsluiting van artikeldata. Daarnaast biedt de tool additionele informatie en selectiecriteria, waardoor het voor NS makkelijker wordt om verantwoorde keuzes in het assortiment te maken.

“Als we toe willen werken naar volledig energieneutrale en afvalvrije stations, moeten we ook kritisch naar onze bevoorrading kijken”, vertelt Anne-Maartje Ordelman, directeur NS Retail. “Daarvoor kan je aan verschillende knoppen draaien, als het aantal ritten, de verpakking en de herkomst van het product. De eerste stap is dat we meer inzicht krijgen in data over onze artikelen en bijbehorende logistiek. Dat maakt het voor ons makkelijker om de juiste keuzes te maken die bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.”