Wij helpen u ondernemen
Logistiek partner

DTS: Handig uw order volgen en slim uw dagindeling plannen

Bij Lekkerland vinden we het ontzettend belangrijk dat onze klanten precies weten waar ze aan toe zijn. Leveringen dienen te voldoen aan de kwaliteitseisen, afspraken en het verwachtingspatroon van de klant. Een perfecte levering gaat niet alleen over wat en waar we leveren, maar vooral ook over de leveringstijd. Met ons slimme Delivery Tracking System (DTS), houden we onder andere de klant op de hoogte van het nauwkeurige tijdstip van aankomst. Maar welke voordelen biedt het DTS nog meer en waarom gebruiken we het eigenlijk?

Via het portaal levering.lekkerland.nl ziet de klant ook de samenstelling van zijn order, de temperatuurstromen (ambient, koeling, diepvries) en de historie van zijn leveringen.

Wat houdt het DTS precies in?

In de basis brengt het DTS klanten op de hoogte van de aankomsttijd van hun bestelling. Klanten hebben nu al een tijdsblok van levering. DTS brengt hun per e-mail, sms of via het webportaal op de hoogte van een steeds nauwkeurigere aankomsttijd. Ook hebben klanten zelf in de hand welke servicemeldingen over hun order ze nog meer wensen te ontvangen.

Hoe dit werkt? Op het moment dat de chauffeur van Lekkerland vertrekt vanaf het distributiecentrum, wordt DTS actief. Wanneer een bestelling is afgeleverd bij een klant, herberekent  DTS de route voor de volgende klanten. De rijtijden van de chauffeurs kunnen namelijk al vanaf het begin afwijken: stops variëren in tijdsduur en de verkeerssituatie is van invloed. De aankomsttijd wordt constant bepaald, zodat de klant nauwkeurig kan zien wanneer zijn bestelling wordt afgeleverd.

Welke voordelen brengt het DTS met zich mee?

Voor klanten is het belangrijk dat de bestelling op een specifiek moment op de dag geleverd wordt. Zo kan de klant de goederenontvangst en zijn dagindeling voor de medewerkers optimaal plannen. Mocht de bestelling onverwachts toch iets eerder of later komen dan binnen de afgesproken bloktijd, dan brengt DTS de klant daarvan op de hoogte.

Ons DTS leert en wordt alsmaar slimmer
Het DTS leert van iedere rit. On-the-go wordt het systeem slimmer, stuurt bij en worden we steeds specifieker in het aangeven van aankomsttijden.